Wat hebben we nodig?

Update 1 juli 2018: We hebben inmiddels 137% van ons doel bereikt, ruim 275.000 euro! We zijn dus ruim over ons startbedrag, maar we gaan nu natuurlijk door voor de extra’s, en houden pas op wanneer we de 300.000 euro hebben bereikt. We kunnen nu de beste koelvriesinstallatie aanschaffen. Echt helemaal fantastisch!! Nu gaan we voor de beste finishes en een Warmte-terugwin installatie…. We hoeven nog maar 100 proofkaarten te verkopen en we hebben de ultieme start! Wil jij ook helpen om ons hier te krijgen, zie verderop!

Proof Bakery wil niet anoniem geld lenen van een bank. Wij geloven in het inschakelen van je (lokale) netwerk en dus in financieren door middel van crowdfunding. Want naast dat het zorgt voor de broodnodige euro’s, zorgt het ook voor een stuk lokale betrokkenheid en ambassadeurs voor het initiatief. En we kunnen gelijk lekker gaan bakken, want als het goed is komen de meeste crowdfunders ten minste één keer per week bij ons binnen voor een lekker broodje, croissantje, taartje of koffie!

Crowdfunding:

200.000 euro

Wow! We kunnen van start. Het geld dat we hebben opgehaald wordt besteed aan:

– Aanpassingen pand

– Inrichting en inventaris

– Verlichting

– Koelcellen en vriezer

– Machines en materialen

– Kassasysteem

– Koffiemachine, servies & bestek

225.000 euro

We zijn in staat om de allerbeste oven te kopen, die ook voor de toekomst zorgt voor voldoende capaciteit. Zo kunnen we de groei de aankomende jaren gerust tegemoet zien.

250.000 euro

We kopen de allerbeste koel/vriesinstallatie die er te krijgen is. Deze koel- en vriescel zorgt ervoor dat we onze productie zo efficient mogelijk kunnen inrichten. Daarnaast investeren we in nèt iets betere machines met een langere levensloop.

275.000 euro

We kunnen door het aanschaffen van zonnepanelen zelf voorzien in de energiebehoefte. Jij lekker op het terras in het zonnetje energie opwekken, en onze zonnepanelen doen dat op het dak om onder andere de oven te voorzien van energie! Geweldig toch?   Helaas kunnen we geen zonnepanelen realiseren want Lidl Supermarkt heeft ‘ons’ dak gebruikt voor hun panelen. We investeren daarom in andere duurzame oplossingen zoals een warmte terugwin (WTW) installatie op de koelcel, maar doen dit ook in de airco en beluchting.

300.000 euro

We hebben voldoende geld om Proof Bakery echt neer te zetten zoals wij willen, echt met de allerbeste start en de mooiste finishes in de aankleding. Gaan we het redden voor de opening??

Wat bieden we?

Proofkaarten

We verkopen stempelkaarten, Proofkaarten, ter waarde van 250 euro. Je kunt er 1 of meerdere aanschaffen.

Hiervoor krijg je per Proofkaart:

  • Iedere week 2,50 euro korting op aankopen (zoals brood, banket en koffie) bij ons in de bakkerij, gedurende 2 jaar, dus 104 weken, geen minimale verdere aankoop verplicht.
  • Elke kwartaal koeken naar keuze t.w.v. 4,00 euro.
  • Elk half jaar een van onze taartjes t.w.v. 9 euro.
  • Verrassingsverwenmomenten!

Totale waarde van de stempelkaart is: 328 euro, een rendement van ruim 31% over twee jaar! Natuurlijk help je ons hierdoor met geld, maar we hebben je ook elke week bij ons in de bakkerij of café om je te verwennen met iets lekkers.

Afspraken
  • Stempelkaarten worden op naam en opvolgnummer verstrekt
  • Elke week kan je de stempel met het weeknummer van die week laten afstempelen, zo ontvang je de korting bij de kassa.
  • Kan je een keer een week niet? Geen probleem. Je mag altijd een stempel van een eerdere week gebruiken. Je kunt maximaal 2 stempels in totaal per week gebruiken, dus 1 van deze week plus 1 van een eerdere week.
  • Heb je na 2 jaar nog wat stempels over? Ook die mag je nog gedurende een half jaar bij ons laten afstempelen, maar wel maximaal 1 stempel per week.

Heb je van deze actie gehoord via iemand anders? Geef die naam dan bij aanmelding door. Deze persoon ontvangt van ons een extra cadeaukaart van 5 euro. Uiteraard alleen als je eigen inschrijving en betaling bij ons binnen is, en het streefbedrag wordt behaald!

De Proofkaarten zullen vanaf een week voor opening te verkrijgen zijn bij Proof Bakery. Want….dan zijn we al aan het proefbakken, en kan je de eerste Proofbroden en -taartjes alvast komen testen als crowdfunder! Lukt het je niet om langs te komen voor die tijd, dan liggen ze klaar vanaf de opening in de winkel.

Meer investeren? Crowdfundingslening!

Je kunt natuurlijk ook een groter bedrag investeren, dan wordt het een lening. Dat kan vanaf een bedrag van 1000 euro. In dit geval krijg je geen producten, maar een financieel rendement van 7% per jaar, wat we na het 2e jaar van opening gaan terugbetalen in 36 maandelijkse termijnen. Je krijgt dus de eerste twee jaar alleen de rente eenmaal per jaar uitbetaald en de drie jaren daarna rente en terugbetalingen in maandelijkse termijnen. Uiteraard kan je deze vorm ook combineren met een Proofkaart als je toevallig in de buurt woont!

En zie jij andere manieren van voorfinancieren in bijvoorbeeld cadeaukaarten voor jouw personeel of heb je andere creatieve gedachtes? Wij staan altijd open voor leuke ideeën. Neem hiervoor contact op! Meer informatie over de voorwaarden en risico’s van crowdfunden en investeren in Proof Bakery vind je hier.

Wat onze crowdfunders zeggen

“Ik steun Proof Bakery omdat ik graag mede-ondernemers wil helpen met hun start. En als een initiatief dan ook nog bijdraagt aan de leefbaarheid in mijn buurt doe ik helemaal graag mee!”

Edwin, Victoriameer

“Op zo’n zaak zitten we hier in Vathorst precies te wachten: goed brood en een heerlijke plek om even te relaxen! En kinderen hebben een speelhoekje binnen en een speelplaats buiten binnen handbereik.”

Lonneke & Micha, Laaxumstraat

“Straks kunnen we dichtbij huis die heerlijke groentebroodjes halen en kunnen we vaak gaan genieten van al het lekkers in het cafe. Mijn zoon staat al klaar om op zondag brood te gaan bezorgen!”

Karen, Balatonmeer

“Hier zaten we op te wachten: eindelijk een plek in het winkelcentrum waar je
leuk en lekker kan lunchen! Ik kijk er naar uit!”

Juletta, Heideweg

“Het haverbrood is mijn favoriet, ik krijg nu al zin om straks vers brood te halen
en een bakje thee met iets lekkers!”

Claudia, Straat van Corsica

“Ik kijk uit naar deze fijne plek, die ‘s avonds beschikbaar kan zijn voor lokale ZZP-ers met kleine events. De locatie is perfect!”

Sabine, Kuinrestraat

Waarom zelf?

Er zijn partijen die je met crowdfunding kunnen helpen, met prachtige platforms, maar de kosten daarvan zijn aanzienlijk. Ze lopen op tot 10 tot 15% van het te behalen bedrag, buiten wat je de crowdfunders zelf nog aan rente wilt vergoeden. Elke euro die we daaraan niet hoeven uitgeven verlaagt het streefbedrag. Of we kunnen het steken in betere machines, betere faciliteiten of betere voorbereidingen wanneer het eerste streefbedrag is behaald. Daarom kiezen we ervoor om dit in eigen hand te houden en spreken we ons -liefst lokale- netwerk aan om ons te steunen.

 

Derdengeldrekening

Dit hebben we gedaan omdat het geld, zolang het streefbedrag niet behaald was, veilig geparkeerd stond bij  een accountantsbureau. Zolang we het streefbedrag niet hadden stond het daar voor de participanten zonder risico en heeft het een stuk zekerheid aan de crowdfunders gegeven dat het geld niet gebruikt zou worden voor andere doeleinden. Nu het streefbedrag gehaald is, is het geld uitgekeerd naar de rekening van Proof Bakery B.V. NL 96 INGB 0008131548 door de accountants aan Proof Bakery en is het risico voor de participanten begonnen.

Betalen met Tikkie

We hebben lang nagedacht over het wel of niet integreren van een webshop etc. Maar tegenwoordig heb je een prachtige app, Tikkie, die we gaan gebruiken voor de betaling van de stempelkaartjes. Je schrijft je eerst in via het formulier, en vervolgens ontvang je zo snel mogelijk een Tikkie. Zo kunnen wij zelf ook goed in de gaten houden welk bedrag er bij de accountant op de rekening binnen is gekomen en kunnen we onze statistieken steeds bijwerken. Wanneer je een groter bedrag wilt investeren vragen we je een bankoverschrijving te doen, Tikkie kan tot maximaal 750 euro, dus drie Proofkaarten. Ook besparen we zo weer kosten, en maken we de start van Proof Bakery sneller mogelijk.

Ja, ik ondersteun Proof Bakery als crowdfunder!

Vul hier je gegevens in en maak de start van Proof Bakery mogelijk!In beide gevallen neemt Team Proof Bakery contact op per mail om de afspraken af te handelen. Kijk voor de zekerheid ook even in je spambox!
De kleine bedragen zullen via een Tikkie betaalverzoek bij je worden gedaan. Voor grotere bedragen verzoeken we je een overboeking te doen.
Op deze rekening maken we straks bij de leningen de rente en aflossingen over. Het is voor ons makkelijker te traceren als je hier hetzelfde nummer invult als waarvandaan je stort. Ook voor de Proofkaarten is dit een extra controle.

Deze persoon belonen wij op het moment dat jouw betaling is ontvangen, met een extra cadeaubon van 5 euro!

Wil jij op een andere manier bijdragen aan Proof Bakery, met een andere investering of bijdrage in natura?

Neem dan graag contact met ons op!