Gemaakt zonder toevoegingen
Producten die met respect voor het ambacht gemaakt worden, met lange processen, desem,
eerlijke ingrediënten en transparantie in bereidingswijze


Zoets en ander lekkers
Steeds wisselend in assortiment, altijd vers en met het seizoen mee.
Er zijn ook veel allergie- en veganopties!
Viennoiserie
Nog voor veel mensen een wonderlijk woord: maar het is alles wat tussen
brood en banket inzit. Denk aan croissants, brioches, koffiebroodjes en snacks.
Wij maken het helemaal zelf, met Franse roomboter!

Broodproof
Brood
Groentenbroodje
Stiekem al een beetje beroemd in Vathorst: ons groentenbroodje. Gemaakt met zongedroogde tomaat, wortel, mais, ui, prei, courgette, oude en belegen kaas van Westland en een beetje sambal, is hij zowel koud als warm een genot om te eten. Uit het handje of heel lekker bij de borrel of een soepje!
Haverbrood
€4,25
Haver is ontzettend gezond voor je! Dit brood bestaat uit 25% haver en 75% tarwe, de haver wordt gekookt in melk. Haver werkt cholesterolverlagend, heeft gunstige effecten bij diabetes en obesitas, en werkt ontstekingsremmend. En het brood is ontzettend lekker, ziet van van binnen uit als een witbrood maar bevat een boel meer vezels.
Volkorenbrood
€4,00
Een brood dat met recht volkoren genoemd mag worden. Het bestaat enkel uit volkorenmeel, zout, water en een roggedesem. Dat laatste ook om hem 100% volkoren te houden. Het brood bevat dus geen enkele andere toevoeging!
Speltbrood
€4,25
Ons speltbrood bevat geen tarwe. Het wordt gemaakt van speltbloem en speltvolkoren en de desem is gemaakt van rogge. Ook zit er een kookdeeg van rogge in voor extra malsheid!
Meergranenbrood
€4,25
Een brood dat met tarwe, rogge en haver is gemaakt en daarnaast een heerlijk biozaden en -pitten mengsel bevat met zonnebloempitten, lijnzaad en boekweit.
Zoetproof
Taart
Sloffen Fruittaart
Een van onze hardste lopers in de zomer: Het sloffentaartje met zwitserse room en vers fruit. Meestal in het begin van het seizoen met aardbeien, maar later ook met ander lekkers. In 6-8 persoons en in 1-persoons verkrijgbaar, in de zomermaanden dus!
Vegan taartjes
€4,25
Helemaal Vegan en steeds wisselend in smaak. Ook geschikt voor mensen met een gluten- of lactoseintolerantie, want ze zijn compleet vrij van deze producten! (ze kunnen we sporen van bevatten) Op bestelling natuurlijk ook grotere varianten verkrijgbaar!
Cheesecake
€17,50
We hebben hem regelmatig in varianten van het seizoen maar de basis is een echte topper, de gebakken cheesecake. Soms gewoon ‘normaal’ met onze huisgemaakte creme fraiche, soms met fruitcompote of hier met een karamel, pompoen, speculaastintje. Net wat je lekker vindt! En het mooist? Hij is er ook in een 1-persoons taartje!
Appeltaart
€10,25
Altijd lekker: een goed appeltaartje gemaakt met goed fruit en een boterdeeg. Met of zonder slagroom in ons cafe, thuis wellicht als dessert zelfs met een bolletje (kaneel)ijs! De appeltaart bevat amandelspijs, kaneel en rozijnen!
Ontbijt
Morning Bun
€2,25
Een ultiem snoeperijtje voor de ochtend (of middag…. of avond ;)) gemaakt van ons huisgemaakte croissantdeeg met Franse bloem en Franse roomboter, gevuld met kaneelsuiker en een vleugje sinaasappelrasp. Elke dag beperkt verkrijgbaar!
IJsProof
IJs - ProofPops
ProofScoops
Echt schepijs gemaakt in huis van melk van de Kastanjeboom of van fruit in het geval van sorbetijs. Ook diverse vegan varianten en recht voor je neus gemaakt uit onze eigen machine. In de zomer in de ijsvitrine, in de winter uit bakjes om mee te nemen naar huis.
FAQ: Hoe lang is jullie brood houdbaar?
Ons brood wordt gemaakt zonder broodverbetermiddelen en we maken onze producten het liefst zo puur mogelijk. Natuurlijk verrijken we sommige broden ook, maar we doen dat met enkelvoudige, duidelijke grondstoffen zoals eieren, suiker, melk, olijfolie, boter, noten en rozijnen.
We gebruiken hiervoor lange processen en desem, wat betekent dat het brood vaak 2 tot 3 dagen de tijd heeft gehad om zich te ontwikkelen. Sommige stoffen in brood krijgen hierdoor de tijd om af te breken waardoor de voedingsstoffen beter door je lichaam worden opgenomen. Bovendien zorgt een lange rijstijd voor meer smaak en aroma's en een heerlijke knapperige korst, want al ons brood wordt op de stenen vloer van de oven gebakken.
Dat betekent wel dat ons brood een andere houdbaarheid heeft dan ander brood dan je misschien gewend bent. Wij adviseren je het brood binnen 1 tot 2 dagen na aankoop op te eten. Het kan droger worden na aansnijden en gaat dan sneller achteruit. Voor direct gebruik verpakken wij in papier. Maar wil je het brood langer bewaren? Dan kan het ook goed in de vriezer, in plastic verpakt en liefst onaangesneden, worden bewaard.
Voor gebruik haal je het uit de vriezer, laat het ontdooien en maak het brood weer knapperig door het 5 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven te doen van 200 graden. Of gebruik hiervoor je toaster: heerlijk met daarna een plakje kaas of confiture erop!