Proof Bakery Streeft naar Verspillingsvrije bakkerij

Prima voedsel weggooien? Dat kan echt niet meer! De bakkerijsector en ook onze winkel heeft daar een aandeel in. Buiten de ingrediënten doet het pijn aan ons bakkershart wanneer prachtige producten, die met veel aandacht en passie gemaakt zijn, aan het eind van de dag overblijven.

Proof Bakery komt in actie!

Wij streven samen met jullie naar zero waste en op korte termijn naar 50% less waste om zo bij te dragen aan minder verspilling. Wij stimuleren dat door actief te wijzen op de mogelijkheden om te bestellen in winkel & webshop en te kiezen voor abroodementen

Wil je af en toe iets lekkers en niet misgrijpen?

Dan is bestellen iets voor jou!

Bestellen kan via de knop ‘Nu bestellen!’ hierboven of via telefoon, email of persoonlijk bij ons in de winkel. Er is veel mogelijk, als we het maar weten! Zo kun je grote taarten ook doordeweeks krijgen zolang je ze maar tevoren bestelt. Dus help ons de juiste hoeveelheid te maken, help jezelf doordat je niet misgrijpt en altijd tenminste krijgt waar je voor kwam en help het milieu door minder te verspillen. Win-win-win dus!

Elke week een pakket lekkers voor een voordelige prijs?

Dan is het abroodement iets voor jou!

Kies jij elke week voor dezelfde producten? Dan is het abroodement voordeliger dan de producten los aanschaffen in de winkel. En omdat we speciaal voor jou bakken is het voor ons veel minder verspilling aan het eind van de dag. Kies je bovendien diverse producten en vooruitbetaling dan kan je korting oplopen tot 15%!

Hoe werkt het Abroodement?

1 – Kies hieronder de producten en de dag waarop je ze wekelijks wilt hebben

2 – Hoe meer verschillende producten je kiest, hoe meer staffelkorting je krijgt!

Kies je diverse producten dan ontvang je 2% meer korting tot maximaal 5 verschillende producten (en dus 10% korting – zie afbeelding hiernaast)

3 – Betaal vooruit en ontvang tot 5% extra korting

Bij vooruitbetaling per 4 weken ontvang je 2% korting, en per kwartaal zelfs 5% over het totaalbedrag, bovenop de staffelkorting. Je kunt betalen in de winkel of via een Tikkie.

4 – Haal elke week jouw pakket vol lekkers op bij Proof

Ben je er een weekje niet? Geen probleem, je kunt het abroodement op pauze zetten.

5 – Geniet extra van je abroodement omdat je bijdraagt aan minder verspilling!

Ik kies voor een abroodement en draag bij aan minder verspilling!

Kleine Lettertjes....

Wanneer de bestelling bij ons binnen is raadplegen wij de bakkers en laten we zo spoedig mogelijk weten per wanneer het abroodement definitief in kan gaan.
Bij de keuze voor vooruitbetaling gaat de bestelling pas in zodra de betaling ontvangen is.

We kunnen met de meeste allergieën of dieetwensen rekening houden. Wij bereiden relatief veel vegetarische en vegan gerechten. Glutenvrij i.v.m. coeliakie is echter vanwege onze omgeving niet mogelijk.

Een selectie van ons assortiment

Brood
Meergranen
Boule Blanc
Speltbrood
Volkorenbrood
Haver
Meergranen
Boule Blanc
Speltbrood
Volkorenbrood (niet op do)
Haver (niet op do)

Brood extra
Rozijnenbrood luxe (za)
Rozijnenbrood met of zonder sesam
Baguette
Epi – korenbaguette
Groentebroodje
Ciabatta
Foccacia
Fougasse
Vloerkadetten
Rozijnenvolkorenbollen
Krentenbollen

Viennoiserie
Croissant
Pain au Chocolat
Amandelcroissant
Ham/Kaas Croissant
Kaas Croissant
Saucijzenbroodje
Morning Bun

Patisserie
Cheesecake groot of klein
Appeltaart groot of klein
Carrotcake groot of klein
Sticky Toffee groot of klein
Lemon-lime bar
Oatmeal Cookie
Chocolate Chip Cookie
Kokosmakroon
Brownies
Vegan taartje
Granola

Seizoensproducten
Speculaasbrok
Speculaas gevuld
Speculaasjes
Speculaasjes Amandel
Kruidnoten

 

FAQ: Hoe lang is jullie brood houdbaar?

Ons brood wordt gemaakt zonder broodverbetermiddelen en we maken onze producten het liefst zo puur mogelijk. Natuurlijk verrijken we sommige broden ook, maar we doen dat met enkelvoudige, duidelijke grondstoffen zoals eieren, suiker, melk, olijfolie, boter, noten en rozijnen.
We gebruiken hiervoor lange processen en desem, wat betekent dat het brood vaak 2 tot 3 dagen de tijd heeft gehad om zich te ontwikkelen. Sommige stoffen in brood krijgen hierdoor de tijd om af te breken waardoor de voedingsstoffen beter door je lichaam worden opgenomen. Bovendien zorgt een lange rijstijd voor meer smaak en aroma's en een heerlijke knapperige korst, want al ons brood wordt op de stenen vloer van de oven gebakken.

Dat betekent wel dat ons brood een andere houdbaarheid heeft dan ander brood dan je misschien gewend bent. Wij adviseren je het brood binnen 1 tot 2 dagen na aankoop op te eten. Het kan droger worden na aansnijden en gaat dan sneller achteruit. Voor direct gebruik verpakken wij in papier. Maar wil je het brood langer bewaren? Dan kan het ook goed in de vriezer, in plastic verpakt en liefst onaangesneden, worden bewaard.

Voor gebruik haal je het uit de vriezer, laat het ontdooien en maak het brood weer knapperig door het 5 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven te doen van 200 graden. Of gebruik hiervoor je toaster: heerlijk met daarna een plakje kaas of confiture erop!